Loading...

Kolegijų atstovavimas prenumeruojant institucijoms tarptautines duomenų bazes

Lietuvos kolegijų direktorių konferencija delegavo Kauno kolegijos bibliotekos vadovę, LKBA pirmininkę dr. Liną Šarlauskienę atstove į ekspertų darbo grupę vadovaujantis Švietimo, mokslo ir sporto ministrės 2022 m. kovo 4 d. įsakymu Nr. V-351 patvirtintu „Mokslo ir studijų duomenų bazių atrankos ir prenumeratos finansavimo tvarkos aprašu”. Plačiau apie tai galima susipažinti minėtame apraše ir ŠMSM informacijoje.
Lina Šarlauskienė 2022 m. kovo 29 d. vykusiame visuotiniame narių susirinkime buvo išrinkta į Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos (LMBA) tarybą. LMBA  pagrindinis veiklos tikslas yra prenumeruoti mokslui ir studijoms skirtas duomenų bazes asociacijos nariams. 
Minėtos veiklos sritys yra susijusios prenumeruojant duomenų bazes pagal institucijų poreikius bei galimybes. LMBA gauna visą reikiamą informaciją iš institucijų dėl duomenų bazių prenumeratos, tačiau esant poreikiui kolegijų atstovai kviečiami kreiptis į Liną Šarlauskienę reikiamos informacijos ar konsultacijų dėl prenumeruojamų duomenų bazių.